POWRÓT

Problem z odpalaniem

Witam mam mercedesa A klasę 2006 rok w169 a180 diesel . Uzytkuje auto od ponad roku i nigdy nie mialem z nim zadnego problemu dopoki nie wyjechałem i auto nie było odpalane przez 8 dni. Po tym czasie Mercedes odpalil bez najmniejszego problemu ale po przejechaniu 3 km gdy zgasilem silnik to po 10 minutach już go odpalić nie mogłem. Po 2 h auto znów odpalilo prawidłowo, gdy przejechałem 50 km i rozgrzalem auto , zaczęło odpalac prawidłowo, lecz gdy troche ostyglo, temp spadła do połowy auto znów nie chce odpalić można kręcić aż skończy się akumulator i nic. Lecz gdy znów postoi parę godzin i wystygnie całkowicie to odpala na dotyk bez najmniejszego problemu. Auto jak już odpali, jezdzi bez problemu, czy to zimne czy rozgrzane- nie kopci, nie dlawi się, równo pracuje, nie szarpie, nie strzela, nie gaśnie, ma swoją moc i przyspieszenie , nie świecą się żadne błędy/konttolki poprostu nie ma żadnych objawów. Czy ktoś ma jakiś pomysł Co autku może dolegac? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Łukasz

Jeśli chcesz odpowiedzieć jako mechanik musisz się zalogować.
Serwis Samochodów Terenowych i Osobowych '' LandyZone''
UMÓW WIZYTĘ

F. Philipsa 8, Piła

witam, często powodem są czujniki - wału korbowego , lub wałka rozrządu ,


Nie znalazłeś(aś) rozwiązania Twojego problemu?

ZADAJ NOWE PYTANIE

INFO

7 tysięcy mechaników

Tylu mechaników dzieli się swoją widzą i doświadczeniem o samochodach.


Darmowa wiedza

Zadanie pytania oraz odpowiedź
mechanika jest darmowa.

Darmowa porada mechanika