POWRÓT

Alfa 156 zgasła i nie chce odpalić

Witam

mam problem z moją alfą romeo 156 2,0 jts zgasła podczas jazdy i nie chce odpalić słychać tylko głośną metaliczna pracę rozrusznika. wcześniej świecił się check engine błąd czujnik położenia wału, wyłączałem kilku krotnie ten błąd. co to może być za usterka? czy awaria rozrusznika może unieruchomić auto czy może czujnik położenia wału? czy jakaś inna przyczyna? proszę o pomoc.


Aktualizacja 1
Wymieniłem czujnik położenia wału i bez zmian. wałki nie kręcą się.

Aktualizacja 2
rozrząd nie zerwał się pasek jest cały.

Aktualizacja 3
oddałem auto do mechanika, napiszę co było przyczyną unieruchomienia auta.

Jeśli chcesz odpowiedzieć jako mechanik musisz się zalogować.
"Auto-Motor-Serwis"
UMÓW WIZYTĘ

Hipotezy 6, Warszawa

Witam, tak jak pan mówi może być to czujnik poleżenia wału. ale! jest jeszcze masa innych rzeczy jak np brak iskry, uszkodzona cewka, czujnik położenia wałków, problem z prądem/masą czy inne tego typu rzeczy. najlepiej podlaczyc komputer aby postawic stanowcza diagnoze.

Pozdrawiam Grzegorz

Ballaun: Niezależny Serwis Kia, Nissan, Fiat, Hyundai i inne
UMÓW WIZYTĘ

Białowieska 6, Warszawa

Dzień dobry,
w tym konkretnym przypadku zacząłbym od usunięcia usterki w postaci wymiany czujnika położenia wału i dalszej weryfikacji błędów. Możliwe że na ty się zakończy i auto będzie w pełni sprawne.

pozdrawiam
serwis Ballaun

Auto Kaliska

ul. Kaliska 13, Warszawa

Metaliczna praca rozrusznika ? A wałki rozrządu kręcą się ?

Auto Kaliska

ul. Kaliska 13, Warszawa

Proszę w takim razie przestać wymieniać sprawne czujniki i naprawić zerwany rozrząd.


Nie znalazłeś(aś) rozwiązania Twojego problemu?

ZADAJ NOWE PYTANIE

INFO

7 tysięcy mechaników

Tylu mechaników dzieli się swoją widzą i doświadczeniem o samochodach.


Darmowa wiedza

Zadanie pytania oraz odpowiedź
mechanika jest darmowa.

Wyszukaj warsztat